miercuri, 10 octombrie 2018

ÎN CIUDA.

Images from: Pride and Prejudice [2005]
Music: Mike Oldfield - Awesome Ambient Guitar SongM-am dus să-mi iau icre și pește în drum spre casă. Și cum am intrat în magazin, ochii mi s-au oprit fix pe sticlă. Rom Havana, de trei ani, brun. Especial. Patruzeci de grade la umbră. Și mi-am luat pește și icre, și detergent, și pîine, și iar m-am întors la sticla aia. Și m-am gîndit atunci că mîine trebuie să ajung abia pe la unu la muncă, și că aș putea în seara asta să mă-mbăt pulă, gen pînă uit cum mă cheamă.
Și m-am mai învîrtit și m-am mai răsucit, și iar m-am întors la sticlă, cu gîndul de data asta la aroganța supremă: s-o iau și s-o țin nedesfăcută, doar să mă uit la ea. Să văd ce / cît pot să rezist. Să n-o beau, în ciuda. În ciuda depresiei, a singurătății, a tensiunii, a diabetului, a șuncilor, a stressului. În ciuda a toate.
Și am ajuns acasă, și am mîncat, și m-am făcut comod, cu AC-ul pornit pe cald și cu sticla nedesfăcută în față, s-o văd bine.
Atunci m-ai sunat tu, complet nesperat, ca o ploaie cu soare, și am vorbit vrute și nevrute. Și am uitat de toate prostiile.
Și cam atît.

Niciun comentariu: