joi, 21 februarie 2013

A SCREAM, IN THE SKY


J. avea gluga pe cap, ştia deci teoretic că plouă. A conştientizat însă cu adevărat abia cînd două picături reci, furate de vînt, l-au ciupit de obraz. Atunci a ridicat ochii spre cerul plumburiu, căutînd ceva, orice, cu privirea. Sursa. Evident, n-a văzut nimic acolo. A prins însă cu urechea ceva, vag, mai întîi ca un ecou al unei şoapte. Cu privirea încă în sus, J. a-nchis ochii, ascultînd cu atenţie. Şi-atunci, minute întregi, din ce în ce mai tare şi mai clar, a auzit. Un strigăt ca o chemare, vesel şi trist în acelaşi timp, învolburat precum însăşi viaţa.
Great Gig in the Sky - Delicate Sound of Thunder - Pink Floyd 1988 HD

J. a coborît apoi ochii închişi spre pămînt, în timp ce picăturile reci ale ploii i se scurgeau în jos, pe obraz, precum lacrimile. Cu un zîmbet trist, după cîteva clipe lungi, J. a deschis ochii şi a plecat mai departe. Purtînd cu el umbra unei potenţialităţi ce n-a apucat să se-ntîmple.

9 comentarii:

DaenIris spunea...

Probabil că asta înseamnă să ai regrete. E strigătul mut alcătuit din vocile întâmplărilor nenăscute, a lucrurilor năruite înainte de a se construi; e o zestre apăsătoare pe care o cărăm cu noi toată viaţa. Şi nu ne sfiim s-o sporim aproape zilnic. Deseori fără să ne dăm seama.

JOKER spunea...

@ Blue: Mă înţelegi, destul de bine chiar. Ce întîmplare...
Tăria constînd în a te ridica de fiecare dată şi-a merge mai departe.

JOKER spunea...

@ Blue, again: şi de a căuta şi găsi, de fiecare dată, înţelesul.

DaenIris spunea...

Nu-i de mirare că te înţeleg, dat fiind că eu însămi experimentez o situaţie asemănătoare.
Să-i căutăm deci, înţelesul... Fiecare, pe al său.
Tu crezi că de fiecare dată există vreunul? Sau, dacă există, crezi mereu e pe potriva puterii noastre de a-l pricepe şi accepta?
Eu cred că nu.
Mie mi-a zis cândva, cineva, că uneori e o binecuvântare faptul că unele lucruri nu s-au întâmplat, deşi le doream cu putere.

JOKER spunea...

@ Blue: Totul are un sens (părerea mea, bazată pe experienţele de pînă acum..) În ce măsură îl înţelegem - asta-i deja altă calimeră. Ne stau împotrivă (în a înţelege, în a fi cu adevărat obiectivi) propriile dorinţe, propriul ego.
Da, aşa am auzit şi eu, că anumite lucruri pe care le-am dorit şi nu s-au concretizat, nu s-au întîmplat pentru binele meu. Uneori, după un timp, am ajuns la aceeaşi concluzie. Alteori nu. Complex.

Dreamer spunea...

Daca vrei cu-adevarat...

JOKER spunea...

@ Dreamer: Thanks, de gîndu' bun.

Anonim spunea...

Cateodata e bine sa vorbim la un copac ..la ploie, la cer...dupa care ne simtim bine..dar nu la oamenii;))

http://www.youtube.com/watch?v=JxITmuz6WY4

C;))

JOKER spunea...

@ C: Corect. Uneori, e bine.