... Tone... :D
Ascultă-mă cu atenţie, fiule, eşti tînăr şi ai atîtea de învăţat. Săptămîna trecută ţi-am arătat cum se fac banii, ieri te-am învăţat să savurezi o şampanie bună şi bine frapată, iar azi o să-ţi spun cum se face în mod inteligent, ca la carte, o crimă.
Regula de bază este ca mîinile tale să fie cu evidenţă curate, să fii deasupra oricăror bănuieli. Să nu te implici niciodată direct, să nu laşi în urma ta nimic scris. Între tine şi ţintă să fie permanent interpuşi, cel puţin două rînduri. Ai ghicit, ei trebuie să facă treaba murdară. E important să nu cunoşti personal ultima verigă din lanţ, pe omu' cu ganu', să poţi declara asta sub jurămînt oricînd, cu ochii mari şi cu privirea senină, fără măcar să clipeşti. Conectat la un aparat poligraf, la nevoie. Caviarul ăla e proaspăt, să ştii, ai putea să-l încerci, vezi că e pe-acolo şi nişte pîine prăjită.
Să fii cît mai departe atunci cînd se-ntîmplă-ntîmplarea, eventual în alt colţ de ţară ori lume, la băi de exemplu, înconjurat de o gaşcă compactă de pretini, gata să jure în faţa oricui că ţi-au ţinut lumînarea o zi şi-o noapte întreagă.
Apoi ar fi indicat să nu se poată dovedi că ai tras vreun folos din moartea aceluia, eventual daca-ai putea arăta celorlalţi că ai suferit şi tu pierderi, că eşti şi tu vreun pui de victimă acolo, colaterală. Pîrleala ţi-o vei scoate ceva mai tîrziu. Ai răbdare. Cheltuielile sînt mari, să ştii, e criză, da, toate sînt scumpe. Deci trebuie să-ţi faci întîi şi întîi un calcul de rentabilitate, la atîta efort, să vezi dacă merită. Apropos, încearcă trufele alea în ciocolată, anul ăsta sînt parcă mai gustoase ca niciodată.
Şi să n-aud chestii de genul: mai tîrziu mă va mustra conştiinţa. Aiurelile astea sînt pentru cei ce au suflet. Aşa cum ţi-am spus şi-altă dată, superba perlă e-un chist prin care scoica ţine departe un fir de nisip agresor, orice realizare extraordinară cere un sacrificiu adică, adesea comparabil de mare.
Să mergem, fiul meu, şampania aia ne-aşteaptă, cred că s-a răcit suficient pînă acum.
Reîntâlnirea
-
De când ai plecat, am ieșit în afara timpului. L-am dezbrăcat ca pe un
pardesiu și m-am așezat, să te aștept. E o bancă de lemn aici, la marginea
timpu...
Acum o zi
6 comentarii:
Din ce in ce scrii mai bine...cind aud ca ai scris vreo nuvela? Mi-ar place sa o citesc.
Mulţumesc... Scrisul consecvent e unul din visele acelea (încă) neîmplinite pînă acum. Sigur vei afla.
Da...la vremuri noi,invataturi noi! Cine naiba mai stie de "Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau, Teodosie"?, cand geme tara de ziare si stiri de la 5 la 7..."inspirate"de realitate?!
Un articol reusit, pentru care te felicit!
Păi mai ştii tu, de exemplu. Ştiu şi eu - şi-ntreaga noastră generaţie, cel puţin. Destui cît să supravieţuim momentului de decadenţă prin care trecem nu doar trupeşte. Mulţumesc pentru vorbele bune.
Sint tot felul de invataturi...si bogatia de informatii fara intelepciune, fara discernamint nu ajuta la nimic.
Am un om in grupa care are o memorie fotografica, si e stralucit in ale computerelor...ma folosesc de el mai mult decit de ceilalti pentruca are aceste calitati. Este foarte inteligent...dar n-as zice ca e si intelept...pentruca nu este...
Cind un tata , vorbesc de unul bun, da sfaturi copilului lui, il invata cum sa gindeasca, ii ajusteaza masina de gindit. Mult dupa ce tata e dus si informatia incepe sa se schimbe, aparatul de gindit va fi la fel de bun...
Asta este ce lipseste generatiei asteia. Explozia asta de informatie le da tinerilor un fals simtamint de maturitate...e chiar periculos...sa ai acces la informatie multa si importanta si sa nu stii ce sa faci cu ea...
Mi-a placut mult postarea asta. Si cea dinainte de fapt. O sa iti urez si eu sa dormi mai mult si stii tu ce :))...
Oricum ti-am raspuns si pe blogul meu.
Si vorba aia, criza-necriza, noi sa fim sanatosi! ;)
Trimiteți un comentariu