miercuri, 2 aprilie 2008

C-O LAMĂ ÎN MÎNĂ, FAŢĂ ÎN FAŢĂ CU TINE (participă la concursul "Vis Urît" :P)

Deci mai întîi te uiţi lung în oglindă, arcuieşti din sprînceană şi te tratezi cu privirea aia profundă de-ai văzut-o cîndva la Alain Delon, cîndva bărbos, într-un film cu suspans. Măcar cînd eşti singur în baie pentru o clipă poţi sa-ţi permiţi luxul visării cu ochii deschişi. Apoi te trezeşti din visare, da’ nu brusc ci încetu’ cu-ncetu’, faza asta cu Alain Delon chiar merită cîteva secunde din viaţa ta, chit că n-are nici o legătură cu tine, da’ ar fi putut dac-ai fi vrut. Toţi sîntem una, nu-i aşa, sigur există o legătură subtilă cumva, pe undeva.
Apoi întinzi degrabă o spumă instant dintr-un spray peste faţă. Nici vorbă de îndelungatul ritual al pămătufului, gîndeşti că s-a-ntîmplat mult prea repede parcă, sigur ai scăpat ceva din vedere. Ce-ai fi putut oare să uiţi, stai şi te-ntrebi ca prostul, oftezi pe nas să nu-ţi intre spumă în gură şi-atunci te linişteşti în sfîrşit, miroase ca lumea spuma asta măcar.
Apoi treci la operaţiunea efectivă, c-un aparat de plastic de unică folosinţă, cu sisteme antiproşti în faţa şi-n spatele lamei, nici vorbă de clasicul brici. Cînd o fi dispărut liberul arbitru de a-ţi tăia ori nu beregata cu briciul te-ntrebi, probabil că odată cu bărbăţia noastră-ţi răspunzi, de-a lungul unui proaspăt oftat din aceiaşi rărunchi.
Sistem anti-proşti my ass, că tot te-ai tăiat în cîteva locuri, suficient de adînc să-ţi aminteşti de ce n-ai vrut să te faci doctor, spre profunda tristeţe a mamei ce-ţi scoate asta încă pe nas, la intervale regulate de timp, c-ai fi putut dac-ai fi vrut. Deci tu eşti de vină, mereu te-ai pus în unghii ca un măgar, oare cu cine oi semăna tu, mamă, aşa căpos, cu mine sigur nu semeni.

La final te-admiri doar o clipă şi-ţi trece, Alain Delon n-a fost în viaţa lui atîta de gras, poate mai bine-ar fi să-ţi laşi barbă din nou ca pe vremuri, sigur te face mai slab, a fost o perioadă interesantă la urma urmei, de ce nu, te mai gîndeşti cîteva zile la asta. Pînă atunci părăseşti baia cu fruntea sus, lăsînd lumina aprinsă în urma ta, ca un ultim ritual, cu un gest suveran.