duminică, 26 ianuarie 2014

BEING MYSELF.. AGAIN.

Pink Floyd - High Hopes


[...]
The grass was greener
The light was brighter
The taste was sweeter
The nights of wonder
With friends surrounded
The dawn mist glowing
The water flowing
The endless river
Forever and ever


Dacă tot faci umbră pămîntului, e bine să încerci măcar - ideal ar fi să şi reuşeşti - să ajungi să te cunoşti pe tine, aşa cum eşti. Apoi să înveţi să te şi accepţi, cu bune şi rele. Aşa poţi evita ceva suferinţă de-aiurea.
Dreptatea este numai a lui Dumnezeu, tu ca om ai doar libertatea de a face tot ceea ce îţi stă în putinţă, de a alege ce zici şi ce faci, după mintea şi inima ta, într-o lume plină de oameni nedrepţi şi guvernată de arbitrar.
E bine să ai prieteni, care să te înţeleagă şi pe care să te poţi baza, la nevoie. Îţi dă un sentiment de siguranţă, să-i ştii acolo. Însă şi mai bine este să nu ai nevoie de ajutorul lor..
E bine să eviţi să-ţi doreşti.. "lucruri", în sensul cel mai larg al cuvîntului, pentru tine. Aşa te vei bucura cu adevărat de "puţinul" pe care aparent îl primeşti de la viaţă. Un "puţin" care, culmea, îţi e indestulător în toate privinţele, dacă laşi mîndria la o parte şi îl analizezi mai atent. Ai venit gol în lumea asta şi vei pleca din ea la fel, fără a poseda cu adevărat nimic.. şi pe nimeni. Ce nu ţi s-a întîmplat pînă acum, n-a fost să fie. Încă..
E bine să-ţi asculţi vocea conştiinţei, ea te va îndruma întotdeauna corect. Desigur, atunci cînd o ai.
E bine să-i ajuţi pe cei apropiaţi de cîte ori te îndeamnă inima, indiferent de ce spune.. "lumea". "Lumea" nu trăieşte în locul tău. În schimb, mulţumirea interioară de a fi făcut un bine, nu ţi-o poate lua nimeni.
E bine să nu-ţi contorizezi eşecurile. Întotdeauna se va găsi.. "cineva" să aibă grijă de asta. "Cineva".. interesat de permanentizarea stării tale de eşec. Un.. "pretin".
E bine să cauţi neîncetat echilibrul interior. Dacă îl găseşti, trebuie să faci orice să-l păstrezi. Orice..

Niciun comentariu: