luni, 23 iunie 2008

EMANCIPAREA FEMEII - ÎN AFGANISTAN

"Papu" by Blanca Marzal
Recent am auzit la ştiri că în Afganistan tocmai s-ar fi autodetonat o–femeie–cu–bombă, ridicînd de la “n” la “n+1” numărul atentatelor sinucigaşe (reuşite) din acest an.
M-a înveselit mult vestea asta, o veste bună pot spune, în principal din două motive.
Întîi şi-ntîi ne-arată că afganii ăia, talibani pînă în măduva oaselor, au renunţat la ideile lor preconcepute despre rolul marginal pe care trebuie să-l accepte femeia în societatea lor tradiţională, îmbrăcată ca o mumie, fără şcoală şi preocupată, pînă acum, numai de cratiţe şi de curul puradeilor. Iată, de-acuma femeile vor fi egale cu bărbaţii acolo, dacă nu chiar un pic şefele lor.
Şi doi – sînt convins că schimbarea a fost binevenită şi bineprimită şi de populaţia – ţintă a atentatelor, sătulă să tot primească peste ochi, cînd le e lumea mai dragă, (exclusiv) organe reproducătoare masculine, proiectate generos de suflul exploziilor; iată, deci, de-acum înainte vor fi împroşcaţi cu organe feminine, mult mai moi, în primul rînd, dar şi mult mai aspectuoase. Şi cu ceva mai puţin păr decît pînă acum, ceea ce va reduce în mod măsurabil senzaţia colectivă de greaţă.
O veste bună, într-adevăr, se pare că lucrurile merg spre bine acolo, oamenii ăia sînt, evident, pe drumul cel bun.

2 comentarii:

Anonim spunea...

macar de-ar invata cate ceva din asa zisa emancipare de la noi. dar mi-e frica ca ne vor urma incet modelul. si vai de ei.

JOKER spunea...

Mocirlă este şi-aici destulă, asta aşa-i, însă... societatea aia e non-umană, cel puţin pentru femei. Şi crima cea mai mare este să omori potenţialul din om - acolo se-ntîmplă everyday, cu toate femeile. Noi, deşi avem o gramadă de misogini în societatea noastră "modernă", dăm (încă) şanse femeilor, altele decît acelea de a fi martire-cu-bombe. Părerea mea.