vineri, 27 aprilie 2018

TARGET.


Cum ar fi sӑ te trezești în mijlocul unei piețe enorme, iar în jurul tӑu sӑ constați cӑ e gol. [..] Și cӑ mulțimea e masatӑ de jur împrejur, prea departe de tine ca sӑ înțelegi ce-ți strigӑ. Și cӑ de jur împrejurul tӑu sînt cercuri concentrice negre vopsite pe jos, ca un marcaj. Și cӑ sub picioarele tale e un cerc perfect desenat, tot negru, și tu ești în centrul lui, ca în mijlocul unei ținte.
Și abia atunci enormele panouri publicitare cu numӑrӑtoarea inversӑ sӑ înceapӑ sӑ capete sens pentru tine..
..
Wow, indeed. Baftӑ, Ghost.

14 comentarii:

Ghost spunea...

hmmmm, adică io sunt în cercu ăla perfect desenat şi negru? bro, nu mă lăsa neterminat că sufăr de ocd; explică-mi cine m-a luat în ţintă şi cum să fac să mă sustrag...
p.s. mi-e frică. şi când mi-e frică, dau ăştia cutremure...

JOKER spunea...

:)
Am citit, am văzut. Asta am simţit, imaginea asta a apărut în mintea mea. Cu detalii de slo-mo. Io doar am pus-o pe hîrtie. Nu omorî mesageru'.

Ghost spunea...

am şi io o imagine; se face că eşti într-o casă dărăpănată, într-o pădure întunecată, undeva în nişte munţi siniştri. nişte oameni răi te ţin prizonier legat de scaun. ai informaţii vitale că d'aia bestiile te-au capturat şi te torturează să le scoată de la tine. te-au forţat să dai un telefon, da' tu nu vrei să zici în clar şi atunci vorbeşti cu prietenu de la capătu' firului, în dodii... da' io, prietenu, sunt prost şi nu pricep şi zic că iar ai băut vinu ăla bun de ţi l-a adus vrun amic, mai ales că se lasă curând cu 1 mai şi alea alea. clipeşte de două ori dacă nu poţi să vorbeşti şi o dată dacă toată treaba asta n-are nicio legătură cu io fiind "sherlock sociopat".

JOKER spunea...

1. Din imaginea asta a ta lipseşte Muma Pădurii. E reală, you know.
2. Nu clipesc.

Ghost spunea...

arh, deci zici că muma pădurii m-a luat în ţintă?! hmmmm, e sexy?

JOKER spunea...

Sexy like hell. Da' n-ai tu atîta baftă..

Cică şi Moartea e o cucoană bine, genul milf, cu rochie cu randevu la spate, cu portjartier negru şi ciorapi de plasă tot negri, cu dungă. Și fumează ff dintr-un portţigaret lung. Ne aşteaptă, nu se grăbeşte. Știe că tot la ea venim, pînă la urmă.

Ghost spunea...

"Sexy like hell. Da' n-ai tu atîta baftă.."

asta-i pusă la ambiţionare? după câtă bafta mi-ai urat... sigur nu vrei să m-arunci în braţele răpitoarei şi să vezi cum mă descurc?

"...ciorapi de plasă tot negri, cu dungă. "

s-a tăiat poezia şi abia ce intram în atmosferă...

JOKER spunea...

Nu, bre, pe tine tot L. te are în colimator. Atîta e bafta de o ai tu pe inventar, sӑ te iubeascӑ cine nu vrei.. Io de ce crezi cӑ-ți urai?..
Privind însӑ de la mine de-afarӑ, e și o laturӑ amӑrui-funny în asta, sӑ te iubeascӑ cine nu vrei. Sorry.

Pӑi da, cu dungӑ, la spate. Cӑ gusturile mele de "sexy" e din alea cu vintage.

Ghost spunea...

aaaaa, gata... stai că încep să... deci, povestea din imagine vrea să spună că io eram în colimator şi toată lumea de pe margine ştia, da' numa io cu mare greutate la cap, nu m-am prins până la panourile publicitare că lavinia mă iubeşte?!

JOKER spunea...

Măi, ceva semne în sensul ăsta am mai văzut şi pînă acum. Dar acum şi=a construit cazul cu foarte mare acurateţe, şi cu argumente greu de combătut. Pe mine m-a convins că ce simte e genuin. Cum tu eşti adrisantul, "ţinta", înseamnă că te provoacă la a-i da un răspuns.
Acum tu ori o răneşti, ori o accepţi. Fiindcă nu cred ca ai atîta putere să o refuzi fără să o răneşti. Ar trebui să empatizezi cu ea, cu ce simte. Iar tu eşti un raţional logic, simţirea e pentru tine un complex de gînduri şi cam atît.
Pe scurt, îţi trebuie multă baftă, şi într-un caz, şi în altul.

Ghost spunea...

"Atîta e bafta de o ai tu pe inventar, sӑ te iubeascӑ cine nu vrei."

ah, da' nu e chiar aşa... cine nu vreau... adică, mai deloc, că mie nu-mi displace să mă iubească careva. ba, chiar ar putea să mă iubească toată lumea şi nu cred c-aş simţi dureri. iisus ce-a avut nişte necazuri la faza asta...

"Iar tu eşti un raţional logic, simţirea e pentru tine un complex de gînduri şi cam atît."

nu's ce să zic, e cam bulversant; uneori mă vezi raţional şi rece, alteori pufos sentimental...

"Pe mine m-a convins că ce simte e genuin. Cum tu eşti adrisantul, "ţinta", înseamnă că te provoacă la a-i da un răspuns."

permite-mi să remarc o altă contradicţie; dacă dânsa mă iubeşte genuin cum te-a convins, atunci nu văd de ce m-ar provoca la un răspuns, că iubirea (aia genuină, sfântă, ptiu ptiu aşa să ne ajute pe toţi dumnezeu), nu cere şi n-aşteaptă, ci doar se oferă.

JOKER spunea...

Nu-ţi displace, că îţi umflă ego-ul, da' să fie la ei acolo, să nu dea peste tine cu iubirea aia a lor. Cam asta ai vrea tu, bag seamă.
Nu cred că iubirea Laviniei are atributele iubirii creştine, ci e o iubire pur umană. Să-i spui lu' mutu' adica, că ea nu speră şi nu aşteaptă. De cerut, nu îndrăzneşte să ceară explicit, ci implicit, ca în comentariul acela. Că eşti o fiinţă dificilă, probabil.

Ghost spunea...

"Nu cred că iubirea Laviniei are atributele iubirii creştine, ci e o iubire pur umană."

auch, cred că-i şi de la luna plină, da' mai bine mă-ntorc în pădure acum. mersi pentru romanţă.

JOKER spunea...

Mda.