miercuri, 19 martie 2014

MǍ GÎNDESC.. [3]


Anna McLuckie - Autumn [The Voice UK 2014] "... And I look at you, and I see me..."


.. că lumea asta e departe de a fi perfectă..
Fata din videoclip-ul de mai sus, Anna McLuckie, a ţinut întreaga sală în podul palmei, cîntînd îngereşte. Dovada - clipa prelungită de linişte de la sfîrşit. A fost printre puţinii concurenţi care a reuşit asta, dacă nu chiar singura. Şi totuşi n-a trecut în etapa următoare, i-au trecut înainte alţii. Mai.. buni? Discutabil.. Eu cred că nu.
Putem compara de exemplu doi soldaţi, care se luptă într-un război, fiecare pentru ţara lui. Fiecare dintre ei face ce trebuie, luptă, îşi învinge frica firească, face acte de eroism, eventual moare "cu glorie" (în mod mizerabil, de fapt..). Cu ce e diferit cel ce a luptat în tabăra învingătoare, faţă de celălalt, care a luptat pentru învinşi? Cu ce e vreunul din ei mai erou ori mai puţin erou, mai bun ori mai rău, decît celălalt? Cine poate aprecia aşa ceva, obiectiv?.. Şi totuşi, unul din ei e numit de lume învingător, iar celălalt învins, cu toate consecinţele ce decurg de aici, bune ori rele, pentru ei şi pentru neamul lor. Unde e.. dreptatea, aici?.. Not in this world..
Şi nici nu are cum exista dreptate într-o lume în care trebuie să lupţi cu.. alţi oameni, pentru dreptul firesc de a exista.. într-o lume care în mod evident nu-i mai încape pe toţi.
Ideea e să faci ceea ce faci în viaţă în deplin acord cu conştiinţa ta. Şi să CREZI că există dreptate, chiar dacă nu apuci să o vezi.. Şi în nici un caz să n-o aştepţi în lumea asta. Şi asta să-ţi fie destul.

Niciun comentariu: