duminică, 28 decembrie 2008

WHAT IF...

Holiday lights 5 Christmas lights, out of focus by scol22
E-atîta linişte-n jur, zgomotele blocului se-aud estompate, ca printr-o pernă pufoasă, de fapt se petrec într-un alt univers. S-au liniştit chiar şi omniprezenţii vecini - care - trăiesc - practic - pe - hol - împreună - cu - cîinele - lor. Afară a-nceput să fulguie blînd, e frig şi a-nceput deja să se-ntunece, deşi abia e amiază. Senzaţia de desprindere de concret este atît de intensă încît mă-ntreb cum s-ar putea schimba realitatea, ce-ar fi dacă...
... Ce-ar fi dacă am fi mai sinceri, cu noi mai întîi. Dacă am încerca măcar sa-i ascultăm pe ceilalţi cu inima deschisă, înainte de-a trage concluzii ori a emite păreri. Dacă am fi mai destupaţi, căutînd în fiece clipă esenţa, fondul problemei şi nu ne-am împiedica de formal. Dacă am porni de la premisa că ceilalţi sînt oameni înainte de toate, cu bune şi rele, aşa cum sîntem şi noi. Dacă ne-am accepta pe noi aşa cum sîntem, pentru început. Dacă am avea curajul să facem măcar în parte cele spuse mai sus, am putea scăpa, pas cu pas, de povara care ne-apasă pe suflet. Şi-atunci, ca o consecinţă firească - nu-i aşa - ar începe să se petreacă minunile: mai întîi nu ne-ar mai durea coloana în zona lombară, la fiecare gest mai mult sau mai puţin brusc, ar dispărea junghiul ăla din spate, pastilele n-ar mai fi necesare atunci, glasul nu ne-ar mai tremura şi am putea privi oamenii drept în ochi, fără ascunzişuri, am putea atunci susţine privirea oricui. După o vreme, ne-am putea uita în oglindă fără să ne mai fie atît de ruşine de ceea ce ni se-arată.

Luminile strălucitoare clipocesc în propriul ritm / de capul lor printre globuri, în întunericul camerei, atrăgîndu-mi magnetic privirea. E-atîta linişte de jur împrejur, sau doar mi se pare mie că e.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Ar fi... o alta lume.

Dupa cum ar zice unii, o lume ca aia din globul meu de sticla :)). Eu una as da 'regatul meu' sa traiesc intr-o astfel de lume, desi ma incapatanez sa cred ca oamenii care fac ce spui tu mai sus nu sunt asa de putini...

Anonim spunea...

Iti doresc un An Nou in care sa fii mai putin zmeu si mai mult tu, un an in care sa fii inconjurat numai de oameni adevarati.

La multi ani!

JOKER spunea...

... Uneori lumea asta pare atît de aproape... ca o stea strălucitoare, pe care ştii / eşti convins că o poţi culege cu o simplă întindere a mîinii de pe cerul unde atîrnă, luminiţă de brad rătăcită...

..."Mai puţin zmeu şi mai mult eu"... mulţumesc de gîndul cel bun, iată un vis de visat :)

Am convingerea că va fi un An Nou fericit, pentru noi toţi, cei ce căutăm fericirea.

Ghost spunea...

adica, esti naiv.
eh...

JOKER spunea...

Mulţumesc, o iau ca pe un compliment (deşi probabil nu asta a fost intenţia ta, să mă complimentezi).
Uitîndu-mă la profilul tău (şi la comentariile tale), aş putea presupune că eşti un gamer RPG, emo, cu înclinaţie către gothic / dark side. Te-am nimerit?
:P

Ghost spunea...

auch, drept in... suflet.
da' iti dai seama ce bine ai fi nimerit, daca-mi citeai si blogu!

:))

p.s. prin tinerete eram genu starcraft, nu rpg.

p.p.s. stiu ca nu mai poti de curiozitate sa-mi citesti uber blogu, (pana si dumnezeu adica ar avea o reactie identica - vezi chipu si asemanarea), insa degeaba tot insistezi, nu esti inca pregatit. :))