sâmbătă, 31 octombrie 2015

ON HALLOWE'EN

Witchblade Haloween [variant] by Nebeziel

“Samhain (pronoun­ced SAH-WEEN), nowadays known as Hallowe'en, approaches. A time, the Druids taught, when the earth begins to deaden and the chasm separating living and dead thins out. The Catholics renamed it All Souls' Eve.”


Se crede că, în noaptea asta, sufletele morților revin ca fantome printre noi, cei ce încă n-am murit :) și uneori își fac poftele cu vreun nefericit, caruia-i sug, zice-se, sîngele. Cică usturoiul îi ține departe, așa că anu’ ăsta n-or să mă viziteze, fiindcă pare-se că stau bine la capitolul ăsta, miroase a usturoi în toată casa. Nu că mi-aș fi propus în mod special, însă în ultima vreme am o afinitate mare spre usturoi, ultima mea tocană - care aburește încă pe aragaz - conținînd vreo trei căpățîni, curățate și tăiate felii. Parte din usturoi prăjit împreună cu ceapa, parte fiert, parte pus spre sfîrșit cu mărarul, să-și păstreze cît mai mult gustul.

Datorită vîrstei mele, mulți dintre oamenii pe care i-am cunoscut vreodată, în special în copilărie, sînt plecați din lumea aceasta deja. M-ar mira ca vreunul dintre ei să aibă motive să mă bîntuie, ca fantomă. Cel mai rău, dintre cei morți, am fost certat cu mama. Însă și cu ea am făcut un soi de armistițiu amar, cu vreun an înainte să înceapă să uite cine e, unde e și ce face. Un armistițiu amar, zic, fiindcă am înțeles fiecare dintre noi, cu amărăciune, că n-o să-l convingem pe celălalt să accepte modul celuilalt de gîndire. Și am stabilit de comun acord că ce contează cu adevărat e ca ne iubim și ne vrem binele unul altuia. Lăsînd de comun acord la o parte că eu am fost toată viața “încăpățînatul Domn NU”, care cică “își făcea rău singur, luînd permanent decizii în contra sfaturilor ei bune”, iar ea o mamă intruzivă și abuzivă, care a încercat continuu și fără succes, să mă patroneze în toate deciziile mele de viață, deși nu avea nici un drept. Deci în seara asta, precum și în cele ce vor urma, voi avea cică parte de liniște, atît dinspre lumea viilor, cît și dinspre cea a morților :).

*** CITEŞTE ÎNTREGUL ARTICOL "ON HALLOWE'EN" ***

miercuri, 28 octombrie 2015

PTSD

Images from The West Wing [S02E10]


*** CITEŞTE ÎNTREGUL ARTICOL "PTSD" ***

marți, 27 octombrie 2015

miercuri, 14 octombrie 2015

luni, 12 octombrie 2015

sâmbătă, 10 octombrie 2015

LULLABY

Images from Avengers - Age of Ultron



*** CITEŞTE ÎNTREGUL ARTICOL "LULLABY" ***

vineri, 2 octombrie 2015